Handelsekonomprogrammet 180 högskolepoäng

Framgångsrika företag inom handeln spelar en allt viktigare roll i dagens samhälle och de behöver välutbildade och kompetenta medarbetare. Handelsekonomprogrammet är skräddarsytt för dig som vill arbeta i handelsföretag eller i företag som arbetar med import, export samt tillverkning.

Denna utbildning på Handelshögskolan BBS vid Högskolan i Kalmar ger dig kunskaper i ekonomi, marknadsföring och organisation samt centrala områden inom handel som t ex inköps- och leverantörsstrategier, distributions- och logistiksystem, varumärken, kundstrategier, butiksledning och butiksprofilering samt e-handel.

På Handelsekonomprogrammet är kopplingarna till näringslivet viktiga och därför har vi i samarbete med företag inom handeln tagit fram praktikplatser. Praktikplatsen ger dig möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper, samt träning och insikt i hur handelsföretag arbetar. Du får även möjlighet att börja bygga ditt eget nätverk för en framgångsrik karriär. För att ytterligare stärka närheten till näringslivet kommer du kontinuerligt att samarbeta med partnerföretag verksamma inom handeln. Som programstudent kan du också studera handelsrelaterade kurser utomlands vid något av våra många partneruniversitet runt om i världen.

Yrkesliv
Handelsekonomprogrammet vänder sig till dig som vill göra karriär inom handeln i Sverige eller internationellt. Efter examen kan du arbeta som t ex produktchef, chef för en butik, butikskedja, inköps-, logistik- eller marknadsavdelning eller som marknadsanalytiker och butiksutvecklare.

Examen
Utbildningen leder till en generell examen på grundnivå, filosofie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi eller ekonomie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi.
Examen om 180 hp på grundnivå ger grundläggande behörighet till program på avancerad nivå. FAKTA
Institution: Handelshögskolan BBS
Besöksadress: Gröndalsvägen 19, Kalmar
Telefon: 0480 - 49 71 00
E-post: info@bbs.hik.se
Programansvarig: Hans Allmer
Kontaktperson: Hans Allmer
Länk: Programhemsida
Antal platser:  30
Behörighet: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A, Svenska B
Start: 2009, vecka 36

Examen: Filosofie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi eller ekonomie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi, 180 hp.

Anmkod:
HK-82203


Utbildningsplan:
Svenska

 MER INFORMATION
Fler studenter inom ekonomi/kultur berättar >
Kristoffer, student, berättar >
Programmets webbplats >